GHD Woodhead was engaged as architectural and design consultant for the masterplan, base-building and fitout for an integrated accommodation solution for Woolworth’s corporate headquarters.

The project was the cultural amalgamation of a fiscally strong although geographically disconnected company. The client’s support facilities were previously located in eight separate locations around Sydney. The purpose of the project was to unite the people, optimised into one location, bringing all staff, training facilities and working culture together as one.

The development included masterplanning of the greenfield site, three commercial buildings, 3-4 storeys in height totalling 36,000 sqm of office space set out in a horizontal campus, all connected via a 2,500 sqm central marketplace.

Critical to the success of this campus development was the integration of base-building and fitout from the outset. The content and structure of the stakeholder consultation phase identified the key drivers for the fitout and applied these to the base-building design.

The built response to the brief developed in a methodical manner and included two international research study tours (with the client), exploring and benchmarking numerous building components such as flooring, facades, louvered glass façade detailing, stair verses lift access, atrium composition, and sustainability considerations.

A strong collaborative approach with the client and project team lead to in a unique built solution resolving the atrium and central marketplace using ‘off-the shelf’ components assembled to ensure maximum sustainable performance.