This project involved the development, documentation and contract management of a new facility for NZ Army at Linton Military Camp, to house a workshop facility for the Light Armoured Vehicles (NZLAVIII).

The facility has a number of specific services-orientated design aspects including ventilated service pits with custom hydraulic jacks, waste extraction trays for spent vehicle oil and brake fluids and a custom gantry crane.

The material palette is limited, due to the prefinished steel skin exterior. It also has concrete masonry lined alcoves where it has been ‘punctured’. The workshop interior is prefinished steel with Strandboard wall and ceiling linings. These create a sense of warmth and identity alongside the standard material.

The facility maintains a secure hospitable environment for the maintenance staff, while upholding a distinctly ‘militaristic’ appearance.